Energiaremontti

Energiansäästö energiaremontilla taloyhtiöille, yrityksille sekä omakotiasujille

Energiansäästö on keskeinen tekijä rakennusten ylläpidossa ja hallinnassa, ja energiaremontti tarjoaa tehokkaan tavan saavuttaa tämä tavoite. Taloyhtiöille, yrityksille ja omakotiasujille suunnattu energiaremontti ei ainoastaan paranna rakennusten energiatehokkuutta, vaan myös vähentää kustannuksia ja tukee ympäristön kestävää kehitystä.

Yrityksille energiaremontti tarjoaa mahdollisuuden osoittaa sitoutumista ympäristön suojeluun samalla kun säästetään kuluissa. Tämä voi sisältää toimiston tai tuotantotilojen valaistuksen päivittämisen, energiatehokkaampien laitteiden käyttöönoton tai jopa oman energiantuotannon kuten aurinkopaneelit. Energiatehokkuuden parantaminen voi myös parantaa yrityksen brändiä ja asiakaskokemusta.

Mitä energiaremontti tarkoittaa?

Energiaremontti viittaa nimenomaan niihin toimenpiteisiin, jotka tähtäävät rakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen. Tämä prosessi voi pitää sisällään uusiutuvan energian käyttöönoton, kuten aurinkopaneelit tai jopa tuulivoiman, sekä vanhojen sähköjärjestelmien päivityksen nykyaikaisemmiksi. Energiaremontin laajuus vaihtelee kohteen mukaan, ja se voi sisältää niin pieniä kuin suuria parannustoimenpiteitä. Yleensä energiaremontti on monipuolinen yhdistelmä erilaisia toimia, jotka tuovat merkittäviä säästöjä erityisesti ilmanvaihdon, valaistuksen ja lämmityksen osalta.

Energiaremontilla suuret säästöt ja pienet päästöt

Asuminen ja erityisesti kotien ja kiinteistöjen energiankulutus on yksi suurimmista kulueristä. Asumisesta on mahdollista tehdä merkittävästi edullisempaa energiaremontin avulla. Energiaremontilla taloyhtiöt voivat leikata energiakustannuksia, parantaa asumisen mukavuutta sekä pienentää kiinteistön päästöjä. 

Energiaremontin jälkeen:

  • energiankulutus pienenee
  • säästöt kasvavat jopa satoja euroja nykyistä suuremmiksi joka kuukausi
  • asumismukavuus kasvaa
  • kodin arvo kasvaa
  • hiilijalanjälki pienenee

Energiaremontti on kannattava niin omakotitaloissa asuville kuin taloyhtiöille ja yrityksillekin. Energiaremontissa kartoitamme ja toteutamme parhaiten säästöä ja ekologisuutta tukevat uudistukset, kuten esimerkiksi vanhan valaistuksen uusimisen energiatehokkaaseen LED-valaistukseen, lämmityksen kokonaisuudistuksen tai vanhan lämmitysjärjestelmän tukeminen ilmalämpöpumpuilla tai aurinkosähköjärjestelmillä.

Ota yhteyttä, mikäli mietit, miten voisit parantaa oman kotisi, taloyhtiösi tai yrityksesi energiatehokkuutta. Palvelemme asiakkaitamme Jyväskylässä ja koko Keski-Suomen alueella. Lisäksi palvelemme yrityksiä ja teollisuuden toimijoita Tampereella, Lahdessa ja Uudellamaalla tytäryhtiömme SähköReal Oy:n kautta.

Energiatehokkuus paremmaksi uusituilla järjestelmillä

Uudet sähkö- ja lämmitysjärjestelmät ovat huomattavasti tehokkaampia kuin vielä vaikkapa vuosikymmen sitten. Siksi energiaremontin tarve on kannattavaa tehdä, mikäli oman kohteen energiatehokkuus yhtään mietityttää.

Taloyhtiön energiaremontti – yhteistyössä kohti vihreämpää asumista

Taloyhtiön energiaremonttiin kuuluu tyypillisesti useita kymmeniä toimenpiteitä, kuten esimerkiksi talotekniikan säätöjä sekä ilmanvaihdon ja lämmitysjärjestelmän uudistamista. Yksi kannattavimmista toimenpiteistä on lämmitystavan muutos öljyyn tai kaukolämpöön perustuvasta ratkaisusta maalämmön ja lämmöntalteenoton yhdistelmäksi. Sähkön kulutuksen kustannusten pienentämiseksi voidaan lisäksi asentaa katolle aurinkosähköpaneelit. Muita tyypillisesti kannattavia energiaremonttien osa-alueita ovat jäähdytykseen ja valaistukseen liittyvät uudistukset sekä uuden tekniikan älykäs ohjaus.

Omakotitalon energiaremontti – askeleet kohti tehokkaampaa energiakäyttöä

Jos taas asut omakotitalossa, on energiaremontti varma tapa säästää sekä rahaa että luontoa, sillä energiaremontin jälkeen energiankulutuksesi voi pienentyä useilla tuhansilla euroilla vuodessa. Omakotitalon energiaremontti kestää tyypillisesti 2-4 päivää ja koko remontin ajan voit asua kotonasi normaalisti. Omakotitalon energiaremontissa keskitytään usein eristykseen, ikkunoiden uusimiseen ja lämmitysjärjestelmän päivitykseen. Modernit teknologiat, kuten aurinkopaneelit, voivat myös olla osa omakotitalon energiaremonttia, tarjoten pitkäaikaisia säästöjä ja ympäristöhyötyjä.

Kerrostalon energiaremontti – askelmerkit kohti vihreämpää kerrostaloasumista

Kerrostalon energiaremontissa keskitytään usein yhteisten tilojen energiatehokkuuteen, kuten lämmitysjärjestelmän uusimiseen ja ikkunoiden korjaamiseen. Tämä ei ainoastaan vähennä yhteisiä kustannuksia, vaan myös lisää kiinteistön arvoa ja asumisviihtyvyyttä.

Tarpeenmukainen käyttö on aina avaintekijä energiansäästössä. Talotekniikan optimoituun käyttöön ja ohjaamiseen voidaan valjastaa automaatiojärjestelmä. Automaation avulla tarpeeton energian tuhlaus tyrehtyy, sillä kattavalla ja älykkäällä taloautomaatiolla voidaan seurata, ohjata, valvoa ja optimoida talon tekniikan kokonaisuutta tehokkaasti ja helposti. Esimerkiksi lämmitystä voidaan ohjata säätietojen ja sisälämpötilojen perusteella, ilmanvaihtoa ilman laadun mukaan tai yksittäisiä valaisimia vaikka älypuhelimen avulla. Hybridilämmityksen ohjaamisesta tulee myös helpompaa, kun se valjastetaan automaation ohjattavaksi. Automaatio voidaan opettaa optimoimaan lämmitysmuodon valinta olosuhteiden ja pörssisähkön vaihteluiden perusteella.

Tilaa energiaremontti ammattilaiselta

Mikäli energiaremontti on ajankohtainen, ota rohkeasti yhteyttä sähköalan ammattilaiseen. Suunnittelemme ja toteutamme energiaremontit kokonaisvastuu-urakkana.

Tuki energiaremonttiin – hyödynnä saatavilla olevat avustukset

Kannattaa myös selvittää, onko taloyhtiösi oikeutettu saamaan energiaremonttiin energia-avustusta. Energia-avustukset on tarkoitettu asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Tuen edellytyksenä on, että taloyhtiön energiatehokkuus on energiaremontin jälkeen kerrostalossa 32 prosenttia parempi ja rivitalossa 36 prosenttia parempi kuin sen rakennusvuonna. Avustuksen saaminen riippuu muun muassa rakennuksen tyypistä, vuodesta sekä aiemmin tehdyistä energiatehokkuustoimista.