Pörssisähkön ohjaussovellus

Pörssisähkölämmityksen ohjaus tuo merkittäviä säästöjä

Asutko sähkölämmitteisessä kohteessa ja pohdit, mikä olisi yksinkertaisin tapa hakea lämmityksen suhteen sähkön – ja rahan – säästöä? Pörssisähkön ohjaussovellus tekee sähkölämmityksestä huoletonta ja helppoa, kun sähkönkulutus ohjataan automaattisesti edullisimmille tunneille. Pörssisähkön ohjaussovelluksen avulla on mahdollista säästää tuntuvia summia sähkölaskussa, olipa kyseessä sitten omakotitalo, liike- tai toimitila tai taloyhtiö. Eikä sinun tarvitse tehdä säästön eteen mitään!

Miten pörssisähkön ohjaus voi säästää sähkölaskussa?

​Merkittävimmät rahan säästöt voidaan saada aikaan kohteissa, joissa on käytössä varaava sähkölattialämmitys ja erillinen lämminvesivaraaja, jotka saattavat tehdä pörssisähkön kanssa isojakin piikkejä laskuihin. Kohteen sähkölämmitystä ja lämminvesivaraajan lämmitystä voidaan ohjata automaattisesti pörssisähkön halvimmille tunneille, ja ohjaussovellus tekee tämän puolestasi. Pörssisähköohjausta voidaan hyödyntää myös kun kohteessa on:

  • vesikiertoinen lattialämmitys, jonka lämmitysmuotona on suora sähkölämmitys (niin kutsuttu vesikattila)
  • varaava vesikiertoinen lattialämmitys
  • maalämpöpumppu
  • vesi-ilmalämpöpumppu.

Myös monia ilmanvaihtokoneita ja ilmalämppöpumppuja on mahdollista ohjata pörssisähkön mukaan. Järjestelmään liitettävillä älypistorasioilla voidaan ohjata lisäksi mm. sähköautojen, puhelimien ja tablettien latausta pörssisähkön mukaan halvimmille tunneille. Auton lataus pörssisähkönohjauksella yön edullisimpina tunteina lämmittää mieltä sekä aamulla, että sähkölaskun saapuessa.

Pörssisähkön ohjaussovellusten asennus Jyväskylässä, Tampereella, Lahdessa ja Uudellamaalla

Palvelemme asiakkaitamme Jyväskylässä ja koko Keski-Suomen alueella. Lisäksi palvelemme yrityksiä ja teollisuuden toimijoita Tampereella, Lahdessa ja Uudellamaalla tytäryhtiömme SähköReal Oy:n kautta.

Pienennä sähkölaskuja pörssisähköllä

Pörssisähkösopimuksissa sähkön hinta määräytyy tunnin tarkkuudella sähköpörssin niin kutsutun spot-hinnan mukaan. Pörssisähkön hinta on yleensä erittäin alhainen yöaikana ja viikonloppuisin. Sähkölämmitteisissä kodeissa lattialämmitystä ja käyttövesivarajaa ohjataan perinteisesti ns. tariffiohjauksella (yö-/päiväsähkö). Tariffiohjauksella ei kuitenkaan saada hyödynnettyä pörssisähkön halvimpia tunteja.

Perinteinen tariffiohjaus voidaan muuttaa pörssisähkön hintojen mukaan ohjautuvaksi pörssisähkön ohjaussovelluksella. Pörssisähkön tuntihinnoitteluun pohjautuvalla automaattisella ohjauksella sähkölämmitystä ohjataan vuorokauden sisällä halvimmille tunneille. Tuulisina ajanjaksoina, kun tuulivoima tuottaa runsaasti sähköä, voi pörssisähkön hinta olla jopa negatiivista vuorokauden kellonajasta riippumatta.

Sen sijaan että itse seuraat pörssisähkön hintoja ja säädät lämminvesivaraajan, lattialämmityksen tai autolaturin käyttöä, hoitaa pörssisähkön ohjaussovellus kaiken tämän puolestasi. Automatisoidulla, pörssisähkön hintatietoa käyttävällä sähkölämmityksen ohjauksella hyödynnetään aina edullisimmat tunnit ja säästetään rahaa. Erityisesti pörssisähkölämmityksen ohjaus näkyy välittömästi sähkölaskuissa, kun varaavat sähkölämmitykset lisäävät tehoja aina kun se on kannattavinta.

Tilaa pörssisähkön ohjaussovelluksen asennus

Toimitamme sähkölämmityksen automaattisen pörssisähköohjauksen kohteeseesi avaimet käteen periaatteella.

Toimitus sisältää:

  • Minitietokoneen, joka liitetään kiinteällä verkkokaapelilla kotisi LAN/WLAN -reitittimeen ja sen kautta kiinteästi internetiin. Tietokoneeseen on ohjelmoitu käyttövalmiiksi pörssisähköohjaussovellus, jota voit ohjata omalla puhelimella, tabletilla ja/tai tietokoneella joko sovelluksen kautta tai verkkoselaimella. Ohjelman avulla pystyt seuraamaan pörssisähkön päivittäisiä tuntihintoja ja ohjaamaan omaa sähkönkulutusta halvemmille tunneille helposti.
  • Kaksi valmiiksi ohjelmoitua ohjausrelettä, joilla ohjataan asunnon sähkökeskuksessa olevia sähkölämmityksen ja lämminvesivaraajan kontaktoreita (asennus olemassa olevaan tariffiohjausjärjestelmään).
  • Valtuutetun sähköasentajan suorittaman asennuksen. Sähköasentaja asentaa ohjausreleet kodin sähkökeskukseen vanhan tariffiohjauksen tilalle ja opastaa käyttäjälle pörssiohjaussovelluksen käytön.

Kokonaiskustannus määräytyy asennuskustannusten mukaan. Hintaan vaikuttavat kohteen sijainti ja olemassa olevan sähköjärjestelmän ominaisuudet.

Ota meihin yhteyttä niin arvoidaan yhdessä, miten voimme säästää kohteesi energiakustannuksissa.

Palvelu tuotetaan yhteistyössä SSVP Finland Oy:n kanssa.