Sähköautojen latauspisteet

Sähköauton latausaseman asennus kotiin, taloyhtiöön ja yrityksille

Sähköautot ja sähköä käyttävät hybridit ovat tuttu näky jo lähes jokaisen taloyhtiön pihassa. Sähköautojen latauspiste tulee asentaa aina ammattitaitoisen sähköasentajan toimesta, jotta auton ja asennuskohteen ominaisuudet pystytään ottamaan huomioon. Oikein tarpeisiin mitoitettu ja ammattilaiselta tilattu sähköauton latauspiste asennettuna on pitkäaikainen ratkaisu, jota ei tarvitse vaihtaa vuosittain lataustarpeiden ja -tapojen kehittyessä.

Olemme Zaptec-latausjärjestelmien virallinen jälleenmyyjä ja asennamme sähköauton kotilatauspisteitä Jyväskylästä koko Keski-Suomen alueelle. Yritysten tarpeita sähköauton latauspisteiden suunnittelussa ja asennuksessa palvelemme Keski-Suomen lisäksi Tampereella, Lahdessa ja Uudellamaalla.

Sähköauton latauspisteet asennettuna taloyhtiöön

Sähköauton latauspiste voidaan asentaa joko nopeasti lataavaksi, hitaasti lataavaksi, älykkäällä latauksella tai asentamalla pelkästään lisämittareita. Lopullisen päätöksen asennettavien latauspisteiden määrästä ja tyypistä tekee aina taloyhtiön hallitus, jota autamme kartoittamaan taloyhtiön tarpeet ja mahdollisuudet sähköautojen lataamiseen. Sähköautojen latauspisteitä hankittaessa taloyhtiön mietittäväksi ja päätettäväksi tulee lukuisia eri kysymyksiä ja yksityiskohtia – ammattitaitoinen sähköasentaja varmistaa, että kaikki tarpeellinen tulee varmasti huomioitua!

Otamme sähköauton latauspisteen asennuksessa huomioon esimerkiksi:

  • Minne sähköauton latauspisteet asennetaan? Esimerkiksi kaukana sähköpääkeskuksesta oleva latauspiste saattaa vaatia pienimuotoisia kaivuutöitä.
  • Miten sähköauton latauspiste vaikuttaa sähkökuorman hallintaan?
  • Tarvitaanko nopea, hidas vai älykäs sähköauton latauspiste?
  • Miten sähköauton latauspisteen käytöstä laskutetaan?
  • Vaatiiko sähköauton latauspisteiden asennus muutoksia myös sähköliittymään?

Hybridin ja sähköauton lataus kerros- tai rivitalossa on yhä useammin kysytty mahdollisuus, kun taloyhtiön asukkaat vaihtuvat ja asukkaiden autokanta päivittyy. Jos taloyhtiössä on noussut esiin tarve sähköautojen latauspisteille, ottakaa yhteyttä niin autamme latauspisteiden suunnittelussa ja teemme asennukset urakkana.

Taloyhtiöille tarjottavaan Zaptec -järjestelmään kuuluu aina mukaan pilvipohjainen järjestelmänhallintatyökalu riippumatta siitä, onko käytössä yksi vai 100 latausasemaa. Zaptec Portaali on koko järjestelmäinfrastruktuurin aivot – se seuraa, tasapainottaa ja optimoi latauskuormaa järjestelmässä olevien latausasemien välillä. Portaalista voi tarkastella käyttöhistoriaa joko koko järjestelmän, yksittäisen aseman tai yksittäisen käyttäjän tasolla.