Sähkösaneeraus Jyväskylä

Sähkösaneeraus tarkoittaa kodin, kiinteistön tai liiketilan sähkötekniikan kokonaisvaltaista uusimista. Tekniikka ja vaatimukset kehittyvät jatkuvasti, mikä tarkoittaa etenkin vanhemmissa rakennuksissa sitä, että ihan hyvin asiansa ajava sähkötekniikka saattaa olla todellisuudessa huomattavan kallista, tehotonta ja epäluotettavaa – joissain tapauksissa jopa vaarallista tai riskialtista.

Sähkösaneerauksella on lukuisia hyötyjä niin omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa kuin liike- ja tuotantotiloissakin. Saneeraus voidaan usein tehdä rakenteita rikkomatta, mikäli päivitykseen riittää sähkökalusteiden, johtimien, pistorasioiden ja sähkökeskuksen uusiminen.
Tarjoamme sähkösaneerausta kotitalouksille, taloyhtiöille sekä yrityksille Jyväskylässä ja koko Keski-Suomen alueella. Lisäksi palvelemme yrityksiä Tampereella, Lahdessa ja Uudellamaalla tytäryhtiömme SähköReal Oy:n kautta.

Sähköremontti omakotitaloon, kerrostaloon ja rivitaloon

Uudistamalla kotisi sähköjärjestelmän parannat suoraan kotisi paloturvallisuutta. Sähköisku- ja palovaara kasvavat sitä mukaan, kun kodin sähköjärjestelmä vanhenee ja kodin sähkölaitteiden määrä kasvaa. Jos sähkökeskuksesta puuttuu vikavirtasuojaukset tai johdotukset ovat maadoittamattomat, kannattaa sähköremonttia alkaa suunnitella. Vanhan sähköjärjestelmän heikko energiatehokkuus on myös yksi hyvä peruste päivittää oman kodin tai mökin sähköjärjestelmä.

Sähkösaneeraus uudistaa kotisi sähköjärjestelmän nykyajan tarpeita vastaavaksi. Turvallisuuden lisäksi tärkeä osa sähkösaneerausta on järjestelmän modernisointi tämän päivän käyttötottumuksia ja tarpeita vastaavaksi. Tähän kuuluu esimerkiksi pistorasioiden määrän lisääminen ja niiden sopiva sijoittelu sekä valaistuksen tehostaminen talon sisällä ja ulkona.

Jos tarvitset kotipihaasi sähköauton latauspisteen, asennamme myös sen samalla.
Pyydä tarjous sähköremontista sähköalan ammattilaisilta Jyväskylässä ja Keski-Suomessa.

Mitä hyötyä saan, kun tilaan sähkösaneerauksen?

Sähköjärjestelmän uusiminen tuo mukanaan lukuisia eri hyötyjä:

  • Sähkösaneeraus parantaa energiatehokkuutta, eli säästät rahaa ja ympäristöä! Moderneilla vaihtoehdoilla energiatehokkuutta ja asuinmukavuutta voidaan kasvattaa myös helposti säädettävällä ilmastoinnilla tai lämmitysjärjestelmällä.
  • Sähkölaitteiden käyttö on varmasti turvallista, eivätkä esimerkiksi maadoittamattomat tai iän myötä rappeutuneet pistorasiat aiheuta sähköiskujen vaaraa. Iän myötä rappeutuneet sähkölaitteet ja sähkötekniikka ovat suurin syy sähköpaloille!
  • Sähköremontti lisää usein myös asuinmukavuutta! Esimerkiksi pistorasioiden lukumäärän tarve voi olla hyvin erilainen tänään, kuin vaikkapa 1980-luvulla kun kiinteistö on rakennettu. Riittävällä määrällä oikein sijoitettuja pistorasioita vähennetään esimerkiksi jatkojohtojen tarvetta. Saneerauksen yhteydessä voidaan myös päivittää esimerkiksi valaistusratkaisuja tai asentaa sähköauton latauspiste.
  • Nykyaikainen sähkökeskus on helppokäyttöinen, eikä vaadi esimerkiksi sulakkeiden vaihtamista vaikka sulake palaisikin.
  • Sähkökeskuksessa on myös hyvä olla vikavirtasuoja, joka ei anna sähköä verkkoon kytketylle rikkinäiselle sähkölaitteelle.
  • Miltä kuulostaisi lattialämmitys vanhempaan asuntoon, missä sitä ei vielä ole? Lattialämmitys lisää asuinmukavuutta huomattavasti, kun varpaat eivät palele kovemmillakaan pakkasilla. Kaikista parasta tietenkin on se, että talon, asunnon ja liiketilan arvo kasvaa merkittävästi.

Suosittelemme sähkötekniikan kuntoarviota tehtäväksi vähintään 30 vuoden välein, ellei järjestelmän käytettävyys selkeästi vaadi huoltoa tätä aiemmin. Sähkösaneerauksen aika alkaa olla ajankohtainen esimerkiksi silloin kun sulakkeet palavat usein, valot välkkyvät, asunnossa haisee palaneen käry ilman selkeää lähdettä tai pistorasioissa kiinni olevat laitteet kuumenevat – mahdollisesti jopa aiheuttaen pistorasiaan tummentumia. Viallinen tai vioittumassa oleva sähköjärjestelmä on paitsi sähkösyöppö ja vaarallinen, voi myös rikkoa laitteita. Näitä oireita huomatessasi ota siis välittömästi yhteyttä lähimpään ammattilaiseen ja tilaa sähkötekniikan kuntotarkastus!